IMG_8025

Näin Hyvinvointialue Eloisa kohotti työntekijöiden jaksamista ja ennaltaehkäisi uupumusta

Lähdimme yhdessä rohkeasti Hyvinvointialue Eloisan kanssa pilotoimaan puolen vuoden hyvinvointiyhteistyötä. Tavoitteenamme oli ennaltaehkäistä työntekijöiden uupumista ja lisätä jaksamista sekä töissä että vapaa-ajalla. Halusimme myös vahvistaa yhteisöllisyyden ja psykologisen turvallisuuden tunnetta osallistujissa.

Pilotin aikana järjestimme tiimivalmennuksia (duuniterkkarin kohtaamo) ja henkilökohtaisia valmennuksia (duuniterkkarin vastaanotto). Osallistuminen oli täysin vapaaehtoista. Iloiksemme huomasimme, että jo ensimmäisen kuukauden jälkeen lähes kaikki valmennuspaikat olivat täyttyneet, mikä osoitti valtavaa tarvetta ja kiinnostusta oman jaksamisen parantamiseen.

Keräsimme anonyymiä dataa valmennusten vaikuttavuuden mittaamiseksi yhteistyössä Wellpro Impact Solutionin kanssa. Heidän tutkimusdatansa perustuu tieteeseen ja uusimpiin tutkimuksiin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Käytimme myös osallistujien palautetta ja NPS-mittareita.

Tulokset olivat erinomaisia!

PIlotissa oli mukana yli 130 hlöä joista 110 vastasi palautelyselyihin. NPS tulokset duuniterkkarin vastaanotosta olivat 96 ja duuniterkkarin kohtaamosta 95.

Tässä esimerkki vaikuttavuudesta duuniterkkarin vastaanoton 6 kerran henkilökohtaisesta valmennuksesta:

Asiakkaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin keskiarvo pisteet olivat 49 ennen valmennusta. Pistemäärä kertoo, että henkilön elämä on jollain tavalla epätasapainossa ja hyvinvointia ylläpitävissä elämäntavoissa on parannettavaa.

Kuuden kerran valmennus prosessin jälkeen pisteet nousivat keskiarvolle 82. Nämä pisteet puolestaan kertovat, että elämä näyttää olevan yleisesti tasapainossa ja että nykyinen elämäntapa tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Tässä vielä asiakkaan omat kommentit prosessista:

"Voin rehellisesti ja liioittelematta sanoa, että elämäni muuttui huimasti. Tämä valmennus oli käännekohta elämässäni!

Kärsin unettomuudesta, ja sain siihen avun. Sitä kautta fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakykyni paranivat merkittävästi. Jaksan jälleen urheilla, kohdata ihmisiä ja osallistua aktiivisesti niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Hermostonrauhoitusharjoitusten ja Marian lempeän kohtaamisen avulla löysin turvan tilan, ja jaksan arjen haasteita huomattavasti paremmin. Yliajattelu, katastrofiajattelu ja toivottomuuden tunne poistuivat lähes kokonaan.

Osaan delegoida vastuuta paremmin muillekin, enkä enää lähde suorittamaan kaikkea yksin. Ymmärrän, miten suuri merkitys näillä asioilla on omalle ja toistenkin hyvinvoinnille, ja otan nyt oikeasti vastuuta omasta jaksamisestani.

Kaikki alkukartoituksessa miettimäni toiveet ja tavoitteet täyttyivät. En voisi olla tyytyväisempi!"

Ota yhteyttä

Anna nimesi.
Anna toimiva puhelinnumero.
Kirjoita viestisi.
Scroll to Top